Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Wij bewaren geen persoonlijke gegevens. Meer informatie.

De Atlas Copco-groep / Onze geschiedenis / Ontdek de geschiedenis van Atlas Copco tussen 1873 en 2016

Ontdek de geschiedenis van Atlas Copco tussen 1873 en 2016

Atlas werd opgericht op 21 februari 1873 in Stockholm, Zweden, als fabrikant van producten voor spoorwegen. 143 jaar later is het bedrijf een industriële groep die wereldwijd marktleider is op het gebied van compressoren, gereedschappen, rotsboren, maar ook op vele andere productdomeinen.

De traditie van innovatie gaat terug tot de oprichting van de groep in 1873. Atlas Copco heeft zich ontwikkeld tot vier verschillende business area's, met apparatuur die uitermate efficiënt is. Na 143 jaar duurzame, winstgevende groei levert de groep een groot aantal producten en services, van perslucht- en gascompressoren, apparatuur voor de bouw en mijnbouw, industriële gereedschappen en montagesystemen.

Op onze speciale geschiedenis-website kunt u alle informatie vinden over de ontwikkeling van de groep in de afgelopen 140 jaar, over onze 11 voorzitters en onze innovaties en uitbreidingen.

Ter gelegenheid van ons 140-jarig bestaan hebben we een boek geschreven over wat wij hebben bereikt. Wij nodigen u uit om dieper te graven in de geschiedenis van een industrieel icoon. U kunt het boek online lezen of downloaden. Veel plezier!