Atlas Copco Rental leverer utstyr i komplekse faser av rørledningsprosjekt

23. april 2020

Britisk Columbia, Canada

Flere komplekse testfaser krevde kritisk utstyr, i tide, til et avsidesliggende sted. Atlas Copco tok utfordringen, og rørledningen åpnet som planlagt.

Prosjektet: Installer 24 kilometer med ledning som er 42 tommer i diameter, som en del av Surerus Murphy Joint Venture.

Suderus Murphy Joint Venture (SMJV) fører sammen to ledende infrastrukturselskaper, Surerus Pipeline Inc. i Fort St. John i Canada og J. Murphy & Sons Ltd., med hovedkontor i London. Som et fullt integrert fellesforetak er Surerus Murphy forpliktet til å levere den høyeste standarden innen kvalitet, helse og sikkerhet samt miljø.

North Montney Mainline-prosjektet er 206 kilometer med 42-tommers rørledning, inkludert målestasjoner, ventilsteder og kompresjonsanlegg. Rørledningen forbinder naturgass i hele Canada og USA og skaper arbeidsplasser og skatteinntekter for sykehus, skoler m.m. i avsidesliggende områder.

Pink Mountain, 100 innbyggere, ligger på 143. mile langs Alaska Highway. Pink Mountain er en by ved foten av Rocky Mountains, ligger 180 kilometer nordvest for Ft. St. John og er oppkalt etter de rosaaktige brente steinlagene. Den har blitt erklært som en provinspark og beskytter de største fiskeøglerestene som noengang er funnet.

Utfordringene i prosjektet var store. I et slikt avsidesliggende område med kupert terreng var utstyrstilgjengeligheten knapp. Entreprenørene måtte få høytrykksluft til området for avvanning, en prosess for fjerning av vann fra sediment eller avfallsmateriale.

Prosjektet trengte oljefrie kompressorer og tørkere. Oljefrie kompressorer krever ikke smøring for sylindervegger, noe som reduserer behovet for og tiden til vedlikehold. Alt i alt var utstyrspålitelighet og kunnskapsrik servicestøtte kritiske faktorer. Hver testfase trengte mer utstyr, så Atlas Copcos erfaring i slike prosjekter spilte en stor rolle.

Etter å ha samarbeidet med de involverte selskapene på en rekke prosjekter forsto Atlas Copco tidsbegrensningene for testprogrammet for hver rørledning. Tid er avgjørende. Et av de siste trinnene krever at ingeniører prøver ledningen. Det betyr at man implementerer et system for å gi kalibrering på stedet for å sikre at flytmålerne opprettholder bærekraftig målingsytelse. Ledningen må også holde seg innenfor bransjens samsvarsstandarder.

Dette krevde møter ansikt til ansikt mellom representanter for Atlas Copco og Surerus Murphy JV. Atlas Copco hadde mange oppdateringssamtaler per telefon med testformann Matt Revington. Som et resultat av dette hadde de viktig utstyr som var klart til å sendes i løpet av hver fase av testprogrammet, uten forsinkelser.

Klientkrav til dette fellesforetaket:

  • to 1600 cfm-kompressorer og tørkere til en forhåndstest
  • to PNS 1250-kompressorer til avvanning to uker senere
  • fem 1600 cfm-kompressorer og tørkere for kaliperens rørrenserkjøring (innvendig inspeksjon)
  • tørke ledningen til et duggpunkt på -45

Resultatet: Levering av rørledningen i tide for overlevering til eier.

For hvert rørledningsprosjekt utarbeider Atlas Copco en totalløsningspakke. Dette omfatter:

  • nødvendige trykk- og rørrenserhastigheter
  • tørkepakker
  • nitrogen for å gjøre ledninger inerte

Jeg har brukt Atlas Copco Rental og Mark Bilton til all leie av store kompressorer og adsorpsjonstørkere de siste seks årene for rørledningsprosjekter i Alberta og det nordlige Britisk Columbia. Atlas Copco tilbyr overlegent utstyr og service som dekker alle mine behov som leiekunde. Mark er svært imøtekommende når det gjelder tidsplanendringer som oppstår i mitt arbeid, og finner alltid en måte å levere utstyret når jeg trenger det. Jeg planlegger å fortsette å jobbe med Mark og Atlas Copco når det gjelder leie av kompressorutstyr i fremtidige prosjekter.

Matt Revington , Vanntestformann
Surerus Murphy JV

For mer informasjon kan du kontakte:

  • Maggie Rios, Visepresident for markedsføring, Atlas Copco Rental Nord-Amerika
    Elia.Rios@atlascopco.com | +1 (346) 233-2038

I Atlas Copco har vi forvandlet industriideer til forretningskritiske fordeler siden 1873. Ved å lytte til kundene våre og kjenne deres behov leverer vi verdi og finner nye veier med tanke på framtiden.Gode ideer underbygger bærekraftig utvikling. Vi i Atlas Copco Specialty Rental samarbeider med kundene for å montere det ypperste innen midlertidige løsninger for luft, flyt, damp og nitrogen. Våre engasjerte eksperter har omfattende kunnskap om bruk og utstyr. Vi forstår kundenes behov og kan levere totalløsninger for alle bransjer, uansett om det er for nødssituasjoner eller planlagte prosjekter. Vi er en avdeling av forretningsområdet Power Technique, med hovedkontor i byen Boom i Belgia, og har løsninger for spesialutleie under flere varemerker i hele verden.