Atlas Copco Rental Russland holder luften oljefri i minusgrader.

11. mars 2020

Vårt utstyr finner du over hele verden, fra ekstreme temperaturer, både høye og lave, til de mest avsidesliggende stedene. I dette tilfellet var arbeidsforholdene ganske kalde, for å si det mildt. Hansker: Sjekk. Skjerf: Sjekk. Vinterjakke x 2: Sjekk. La oss sette i gang!

Vår kunde spesialiserer seg på anleggstjenester i olje- og gassindustrien. Da en del av en rørledning måtte repareres og delvis skiftes ut i Nord-Russland, leverte vi Atlas Copco Rental-utstyr som var i stand til å arbeide i minusgrader og tilfredsstille alle forventninger. Arbeidsparametre varierte fra 10 bar til en potensiell økning på opptil 80 bar, så vi kom frem til en unik løsning som taklet oppgaven, hvert steg på veien.

Før rørledningen kan brukes igjen, må en obligatorisk helhetskontroll utføres. I dette tilfellet var det mulig å utføre en vanntest. Vann brukes til å sette delen av rørledningen under ekstremt trykk, langt høyere enn driftstrykket, og sørge for at den er i samsvar med alle gjeldende regler og forskrifter. For å utføre testen er det nødvendig med konstant tilførsel av vann. Vannforsyningen i nærheten var for begrenset og ville hatt for stor miljøpåvirkning. Så en sekundær rørledning på rundt 2 kilometer ble deretter konstruert for å nå fram til en liten elv. Siden det var vinter kan du forestille deg at dette var utfordrende i seg selv. Etter at vanntesten var fullført, måtte rørledningen tørkes og tømmes for eventuelt gjenværende luft og rusk. Det er her våre høytrykkskompressorer og -forsterkere kommer inn. Vanligvis etter tapping av en rørledning blir det igjen noe vann i rørene. Tørr luft går under trykk inn i rørene for å absorbere det gjenværende vannet i rørledningen. Så renser nitrogen rørledningene for all gjenværende luft. Disse prosedyrene er viktige. Ikke bare fortrenger de oksygenet, men de forsinker også oksidasjon og unngår eksplosjoner ved ikke å la luft og naturgass blande seg i farlige konsentrasjoner. Nitrogengeneratorer med forskjellige strømmer og renhet blir matchet med kompressorer for å oppnå ønsket nitrogentrykk og strømming. Rett etter å ha bestått alle testene var rørledningen i gang igjen!

For mer informasjon kan du kontakte:

  • Kris Herremans, fungerende markedsføringssjef, Atlas Copco Rental Europa

I Atlas Copco har vi forvandlet industriideer til forretningskritiske fordeler siden 1873. Ved å lytte til kundene våre og kjenne deres behov leverer vi verdi og finner nye veier med tanke på framtiden.Gode ideer underbygger bærekraftig utvikling. Vi i Atlas Copco Specialty Rental samarbeider med kundene for å montere det ypperste innen midlertidige løsninger for luft, flyt, damp og nitrogen. Våre engasjerte eksperter har omfattende kunnskap om bruk og utstyr. Vi forstår kundenes behov og kan levere totalløsninger for alle bransjer, uansett om det er for nødssituasjoner eller planlagte prosjekter. Vi er en avdeling av forretningsområdet Power Technique, med hovedkontor i byen Boom i Belgia, og har løsninger for spesialutleie under flere varemerker i hele verden.