100 % oljefri boblegardin for å hindre salinisering av Nordsjøkanalen i Nederland

18. mars 2019

Atlas Copco Rental leverer oljefri trykkluft til Rijkswaterstaat, bestilt av Van Doorn Geldermalsen BV 

Lørdag 1. september ble to boblegardin satt opp i Northern Lock i IJmuiden, Nederland, for å dempe saliniseringen av Nordsjøkanalen.

En av konsekvensene av tørken de siste månedene, til tross for de mer nylige regnfallene, er at vannivået i Rhinen har sunket til en historisk lavt nivå, forstyrrer ferskvannstilførselen og forårsaker saliniseringsproblemer.

Rijkwaterstaat (det nasjonale vannforvaltningsbyrået i Nederland) må nå iverksette ytterligere tiltak for ytterligere å hindre salinisering i Nederland. For å fremstille disse boblegardinene, som genererer en luftstrøm med 100 % oljefri trykkluft (ISO 8573-1 KLASSE 0), inngikk Rijkswaterstaat, SPIE og Van Doorn Geldermalsen BV et samarbeid med Atlas Copco Rental.

Et bobleforheng er en skjerm med luftbobler, som genereres av kompressorer.

For disse boblegardinene leverte Atlas Copco Rental Nederland to PTS 1600 100 % oljefrie kompressorer som vil gi en total luftstrøm på 90 m³/min i en minimumsperiode på fire uker. For å forhindre kontaminering av overflatevann med olje, valgte de 100 % oljefri trykkluft. Dette minimerer risikoen for at olje kommer inn i systemet, ettersom det ikke er nødvendig med oljesmøring i luftkomprimeringsprosessen.

Saliniseringsprosess

Rijkswaterstaat satte opp denne boblegardinen i Northern Lock i Nordsjøkanalen for å hindre salinisering, da salt og ferskvann kan blandes i slusen.

Siden saltvann er tyngre enn ferskvann, strømmer saltvannet i det nedre laget av vannet inn i slusen når sluseporten åpnes. Dette betyr at ferskvannet er tilbake i det øvre laget. Når slusen åpnes på den andre siden, strømmer saltvannet deretter tilbake fra kammeret til den ferskvannssiden, og kammeret fylles med ferskvann.

Uten en boblegardin ville nesten alt ferskvann i slusekammeret blandes med saltvann i løpet av kort tid (se også: Rijkswaterstaat installerer to ekstra bobleskjermer for å hindre salinisering). En lignende bobleskjerm ble også brukt under Delta Works, og eksempler finnes i slusene til Afsluitdijk og i Terneuzen, også i Nederland.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Gode ideer fremmer innovasjon. I Atlas Copco har vi forvandlet industriideer til forretningskritiske fordeler siden 1873. Ved å lytte til kundene våre og kjenne deres behov leverer vi verdi og finner nye veier med tanke på framtiden. Atlas Copco er basert i Stockholm med kunder i mer enn 180 land og ca. 37 000 ansatte. Selskapet hadde inntekter på MRDSEK 95 / MRDEUR 9 i 2018. Finn ut mer på www.atlascopcogroup.com.

Gode ideer underbygger bærekraftig utvikling. Vi i Atlas Copco Specialty Rental samarbeider med kundene for å montere det ypperste innen midlertidige løsninger for luft, strøm, flyt, damp og nitrogen. Våre engasjerte eksperter har omfattende kunnskap om bruk og utstyr. Vi forstår kundenes behov og kan levere totalløsninger for alle bransjer, uansett om det er for nødssituasjoner eller planlagte prosjekter. Vi er en avdeling av forretningsområdet Power Technique, med hovedkontor i byen Boom i Belgia, og har løsninger for spesialutleie under flere varemerker i hele verden.