Compressed air for metallurgy and metalworking - Atlas Copco Slovenia
Atlas Copco Slovenia - Kompresorska tehnika
Our solutions
Industrial tools & assembly solutions
Solutions
Power Technique
Solutions
Products
Power Technique
Energy Storage Systems
Kompresorska tehnika
Solutions
Products
Kompresorska tehnika
Products and solutions
Solutions
Drills
Products and solutions
Rental fleet
Products and solutions
Energy Storage Systems
Products and solutions
Metal production

Rešitve za stisnjen zrak za metalurgijo in obdelavo kovin

Certificirani kompresorji za čist zrak za vse vrste uporabe v kovinskih obratih. Odkrijte, kako lahko naši energetsko učinkoviti izdelki in zanesljiva servisna mreža povečajo vašo produktivnost z najnižjimi možnimi skupnimi stroški lastništva.

Kontaktirajte nas

Certificiran čist zrak

Naši kompresorji so prvi in edini kompresorji, ki zagotavljajo zrak brez olja razreda 0. Zagotovite, da med proizvodnjo ni ogrožena kakovost izdelkov iz vaših dragocenih kovin.

Več o razredu 0 brez olja

Zanesljiv partner

Številni procesi v kovinskih obratih potrebujejo zanesljivo neprekinjeno oskrbo s stisnjenim zrakom. Naša globalna servisna mreža in poprodajne storitve našim strankam zagotavljajo mirno vest glede njihovih potreb po stisnjenem zraku.

Energetska učinkovitost

Dolgoletne izkušnje na tem področju so pripeljale do energetsko učinkovitih možnosti, kot je Optimizer 4.0 in Variable Speed Drive za vaš stisnjen zrak. Te možnosti našim strankam zagotavljajo, da imajo naši izdelki nizke skupne stroške lastništva..

Dobavitelj s široko ponudbo

Ponujamo vam celovito rešitev za vse vaše potrebe po stisnjenem zraku v vašem obratu za proizvodnjo kovin. To pomeni, da imamo na voljo vse tehnologije za vaše procese obdelave kovin, od kompresorjev in generatorjev dušika do filtrov, sušilnikov in več. Zagotavljamo vam, da ne potrebujete različnih dobaviteljev, s čimer povečujemo učinkovitost vašega delovanja.

Neonesnažen zrak za visokokakovostne končne izdelke

Stisnjen zrak je dragocen vir pri obdelavi ali proizvodnji plemenitih kovin. Edini način, s katerim lahko zagotovite, da se vaš proces ne bo onesnažil s stisnjenim zrakom, je zrak brez olja razreda 0. S tem odpravite tveganje onesnaženja z oljem iz kompresorja, ni nevarnosti poškodovanega ali nevarnega izdelka, izgub zaradi obratovalnih izpadov ali ogrožanja zasluženega ugleda vašega podjetja. Naši kompresorji so celo presegli stroge standarde organizacije TÜV.

Servisna mreža po celem svetu

Naša servisna mreža se razprostira v 180 državah po vsem svetu. Če se pojavi kakšna redka težava in je potrebna kakršna koli storitev, bo naša poprodajna služba poskrbela zanjo v najkrajšem možnem času. Možnost spremljanja kompresorja z našim nadzornim sistemom vam omogoča, da proaktivno načrtujete potrebno vzdrževanje, s čimer zmanjšate morebitne zastoje pri svojem delovanju in še dodatno znižate stroške lastništva vašega sistema za stisnjen zrak.

Zgodba o uspehu v kovinski industriji

Uporaba stisnjenega zraka v proizvodnji kovin

Visoke peči

Železova ruda, koks in apnenec se združijo v plavžu za proizvodnjo železa. Da bi dosegli temperaturo taljenja, se v peč vpihuje vroč zrak.

Proizvodnja koksa

Bituminozni premog se segreva med 1000° in 2000° C, da nastane stranski proizvod koks. Ko je koksarna enkrat zagnana, potrebuje neprekinjeno dovajanje zraka. Ne more si privoščiti izpada oskrbe z zrakom za obdobje vsaj treh mesecev.

Kisikova peč

V kisikovi peči se za proizvodnjo jekla združijo železo, odpadno jeklo in topilo. V posodo se nato s kisikovim kopitom vpihuje 99 % čisti kisik. Zaradi tega se temperatura dvigne, da se odpadki stopijo in nastane tekoče jeklo.

Vrečke

Sistemi za zbiranje prahu, ki zajemajo zrak skozi sistem kanalov, prah pa se zajema v vrečah. Vrečke se občasno očistijo s pulziranjem stisnjenega zraka skozi vrečke. Prah se nato odvaja v nasipnik in se odstrani

Mešanica zraka

Hlajenje plošč in/ali polizdelkov po oblikovanju poteka z mešanjem zraka pod srednjim pritiskom z vodo, ki se nato razprši na vročo ploščo ali polizdelke. To omogoča enakomerno in hitro ohlajanje.

Instrumentalni zrak

Številne aplikacije v proizvodnem procesu kovin potrebujejo stisnjen zrak za instrumente. Razbijanje skorje, zračne šobe, pnevmatski transport so le nekateri postopki, ki so odvisni od stisnjenega zraka.

WWT

Vodo, ki se uporablja v proizvodnem procesu kovin, je treba pred ponovno uporabo ali izpustom obdelati. Več o čiščenju odpadne vode

Toplotna obdelava kovin z dušikom

Dušik se velikokrat uporablja v metalurgiji. Uporablja se lahko za pospeševanje absorpcije ogljika v obdelani kovini, preprečuje oksidacijo med fazo ohlajanja jekla in se uporablja za postopke žarjenja, da se preprečijo eksotermne reakcije in nevarno pregrete peči.

Naše rešitve za kovinsko industrijo