Close

Mats Rahmström je sledeći Predsednik i CEO Atlas Copco Grupe - nasledivši Ronnie Leten-a koji će se povući sa te pozicije

16.01.2017.

Stockholm, Švedska, 16. januar 2017. godina: Upravni Odbor Direktora Atlas Copco AB je imenovao Mats Rahmström-a za novog Predsednika i CEO Atlas Copco Grupe, zvanično počevši od 27.04.2017. god. On će zameniti Ronnie Leten-a, koji je odlučio da napusti tu poziciju nakon osmogodišnjeg uspešnog vođenja Atlas Copco Grupe.

Mats Rahmström Maj 2016

Mats Rahmström - Novi CEO Atlas Copco Grupe

“Mats ima veoma snažan fokus na biznis i pravi je lider koji živi i diše za Atlas Copco vrednosti,” rekao je Hans Stråberg, predsedavajući Atlas Copco Upravnog odbora direktora. “Tokom njegovog vremena kao šefa Industrijske Tehnike on je veoma transformisao poslovanje što je dovelo do velikog porasta profita. Ubeđen sam da smo pronašli novog pravog lidera unutar kompanije, koji će voditi razvijanje Atlas Copco kompanije na pravi način.” Mats Rahmström, trenutno Senior Executive Vice President i President poslovne divizije Industrijske Tehnike, počeo je svoju Atlas Copco karijeru 1988. godine. On je prošao pozicije u prodaji, servisu, marketingu i vodećeg menadžmenta unutar Industrijske Tehnike tokom prvih 10 godina. Između 1998. i 2006. godine je bio na pozicijama Generalnog Menadžera za korisničke centre u Švedskoj, Kanadi, a zatim i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pre nego što je došao na trenutnu poziciju on je 2008. godine bio Predsednik divizije Alata i Sistema za sklapanje u vodećim industrijama unutar Atlas Copco Industrijske Tehnike. On je član upravnog odbora Permobil Holding AB i CIBE Lifts AB. Mats Rahmström je Šveđanin, rođen 1965. godine. On ima MBA na Henley Management Koledžu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Mats Rahmström će biti 12ti Predsednik i CEO od formiranja kompanije 1873. “Želeo bi da zahvalim Ronnie-u za fantastičan napredak Atlas Copco kompanije tokom njegovih godina na poziciji CEO,” rekao je Hans Stråberg. “ Atlas Copco Grupa je sada jača nego ikada sa poboljšanim fokusom na korisnike i čvrstim poslovanjem servisa u svim poslovnim divizijama. Treba dodati, da je Atlas Copco izbacio sasvim novu delatnost vakuma. Ronnie Leten će istupiti iz Upravnog odbora Atlas Copco AB na godišnjem glavnom zasedanju 26. aprila 2017. godine. Istog dana će napustiti poziciju Predsednika i CEO Atlas Copco Grupe.

Za više informacija molim Vas kontaktirajte:

Atlas Copco je svetski lider u pronalaženju rešenja sa održivom produktivnošću. Atlas Copco Grupa poboljšava svoje proizvode i servis sa fokusom na produktivnost, energetsku efikasnost, bezbednost i ergonomiju.  Kompanija je osnovana 1873. godine, sa sedištem u Stockholm-u, Švedska, ima globalno prisustvo u više od 180 zemalja. U 2015. godini, Atlas Copco je imao prihod od BSEK 102 (11 milijardi EUR-a) i više od 43 000 zaposlenih.

Atlas Copco A.D. Srbija stoji svojim korisnicima na usluzi sa inovativnim kompresorima, vakumskim rešenjima, tretmanima komprimovanog vazduha, građevinskom opremom i rudarskom opremom, industrijskim alatima i sistemima za sklapanje, a sve to uz podršku profesionalnog i angažovanog servisa.

News Korporativno 2017 Atlas Copco