Komprimiran zrak v pivovarstvu - Atlas Copco Slovenia
Atlas Copco Slovenia - Kompresorska tehnika
Our solutions
Industrial tools & assembly solutions
Solutions
Power Technique
Solutions
Products
Power Technique
Energy Storage Systems
Kompresorska tehnika
Solutions
Products
Kompresorska tehnika
Products and solutions
Solutions
Drills
Products and solutions
Rental fleet
Products and solutions
Energy Storage Systems
Products and solutions
brewing beer at the Olde Mecklenburg Brewery

Rešitve za stisnjen zrak v pivovarstvu

Brezoljni zračni kompresorji, vakuumske črpalke in generatorji dušika za pivovarsko industrijo. Naše rešitve za stisnjen zrak in pline so najboljša izbira za vsako pivovarno ter zagotavljajo najnižje možne stroške lastništva.

Stopite v stik z našim strokovnjakom

Certifikat ISO 22000

Prvi in edini proizvajalec zračnih kompresorjev s certifikatom ISO 22000. To pivovarnam zagotavlja, da so naši izdelki zasnovani prav za uporabo na tem področju.

Več o certifikatih ISO 22000

Zagotovljena neprekinjena oskrba z brezoljnim zrakom

Certificiran brezoljni zrak in dušik razreda 0 skladno z zahtevami standarda kakovosti ISO 85731-1. Zagotavljanje neprekinjene oskrbe z zrakom in dušikom z najvišjo stopnjo čistosti.

Več o razredu 0 in standardu ISO 8573-1

Kompresorji za vse faze proizvodnje piva

Stisnjen zrak je potreben v skoraj vseh fazah proizvodnje piva. Izdelke prilagodimo tako, da popolnoma ustrezajo potrebam pivovarne, kar zadeva velikost, hrup, energijsko učinkovitost in druge zahteve.

Potrjeno čist zrak

Postavili smo standard za neonesnažen zrak. Smo prvi in edini proizvajalec kompresorjev s certifikatom ISO 22000 ter prvi proizvajalec s certifikatom tretje osebe za čist zrakrazreda 0 po standardu ISO 8573-1 (2010) Pivovarji so lahko popolnoma brez skrbi, saj je zrak karseda čist, kompresorje pa izdelujejo visoko usposobljeni delavci v varnem in nadzorovanem okolju.

Rešitve za vsak korak v postopku proizvodnje piva

Ne glede na to, ali imate veliko, zelo majhno ali obrtno pivovarno, vam naši kompresorji ponujajo rešitve za prav vsako velikost, saj se stisnjen zrak uporablja skoraj v vsakem koraku proizvodnega procesa v vsaki pivovarni. Od fermentacije in prezračevanja do stekleničenja in karbonizacije – svoje izdelke lahko prilagodimo potrebam vsake pivovarne, odvisno od potreb glede porabe energije, obsega in zmanjševanja hrupa.

Optimalni skupni stroški lastništva

Najzanesljivejša oprema na trgu ima tudi druge prednosti. Zaradi uporabe brezoljnega zračnega kompresorja ni treba menjavati dragih filtrov, poleg tega pa ni dodatnih stroškov zaradi izgube tlaka, ki bi jo povzročalo onesnaženje filtrov. To znižuje stroške vzdrževanja. Poleg tega je mogoče prestrezati CO2 ki nastaja med fermentacijo, za komercialne namene ali lastno uporabo. Po zaslugi naše globalne servisne mreže, ki obsega več kot 180 držav, se izpadi delovanja razrešijo takoj, ne glede na to, kje ste in kdaj se zgodijo.

See how our equipment is used by our brewery customers

Birra Peroni brews Class 0 beer

Birra Peroni brews Class 0 beer

The world of compressed air will no longer be the same thanks to the new oil-free ZR air compressor, tested in Italy by Birra Peroni.

Learn more about our oil free compressors ZR/ZT

Loading...
Barranco Beer Company uses oil-free air for brewing

Barranco Beer Company brews class 0 beer

Barranco Beer Company in Peru uses oil-free air compressors provided by Atlas Copco to produce high quality class 0 beer.

Learn more about our oil-free compressors ZR/ZT

Loading...
Atlas Copco provided Olde Mecklenburg Brewery with oil-free compressors

Olde Mecklenburg Brewery uses oil-free air in brewing process

The Olde Mecklenburg Brewery in Charlotte, North Carolina (USA) uses oil free air compressors from Atlas Copco in their brewing processes to guarantee that their air is clean, their nitrogen is pure and their beer is always uncompromised.

Learn more about our oil-free compressors ZR/ZT

Loading...
CO2 compressor
CO2 compressor

Uporaba

Polnjenje steklenic/pločevink

Stisnjen zrak se uporablja za pretakanje piva iz rezervoarja za kondicioniranje v steklenice in za vzdrževanje čistih linij. Brezoljni zrak razreda 0 zagotavlja, da se linije in rezervoarji ne onesnažijo.

Prestrezanje CO2

CO2, ki nastaja med fermentacijo, je mogoče prestrezati in ga uporabiti za karbonizacijo ali pa ga shraniti in prodati..
Preberite več o prestrezanju CO2 v pivovarnah

Čiščenje zraka

Brezoljni stisnjen zrak se uporablja za čiščenje steklenic in druge embalaže pred polnjenjem. Onesnažen zrak ne spremeni samo okusa, vonja in pene, temveč pomeni tudi nevarnost za zdravje.

Fermentacija

Stisnjen zrak dovaja kisik bakterijam med fermentacijo (prezračevanje). Tako lahko mikroorganizmi pretvorijo ogljikove hidrate v alkohol. Med postopkom je pomembno dovajati natančno količino stisnjenega zraka in vzdrževati pravilno raven kisika za zagotavljanje kakovosti kvasa.
Preberite več o fermentaciji v pivovarnah

Pakiranje/etiketiranje

Stisnjen zrak se uporablja za krmiljenje ventilov in aktuatorjev na avtomatiziranih linijah za pakiranje, etiketiranje in druge namene. Brezoljni zrak preprečuje zagozditev avtomatiziranih sestavnih delov in s tem zniža stroške vzdrževanja.

Čiščenje odpadne vode

Vodo, ki se uporablja v pivovarstvu, je treba pred vrnitvijo v vodni krog očistiti, da se čim bolj zmanjša njen vpliv na okolje. Zrak, ki se uporablja pri takšnem čiščenju, mora seveda biti brez olja – drugače bi se voda ponovno onesnažila. Preberite več o čiščenju odpadne vode

Air compressors for breweries

Air dryers for brewery

Compressed air ancillary products

Vacuum pumps for breweries