Our solutions
Industrial Tools & Solutions
Solutions
Products
Industrial Tools & Solutions
Power Equipment
Solutions
Products
Power Equipment
Energy Storage Systems
Kompresorska tehnika
Solutions
Products
Kompresorska tehnika
Products and solutions
Solutions
Gas generator
Commercial image - Class 0 Oil-free Air Pharma

Rešitve brez-oljnega zraka za industrijo hrane in pijač

Certificirani sistemi za stisnjen zrak razreda 0 (class 0), za industrijo prehrane in pijače. Zajamčen brez-oljni zrak za varne in kakovostne izdelke, ter najnižji skupni stroški lastništva.

Obrnite se na naše strokovnjake

Popolnoma zaščiten sistem

Brez-oljni zrak po standardu ISO 8573-1 (2010), razred 0. Naši sušilci zraka izločijo vso vlago in zagotavljajo popolnoma zaščiten sistem.

Več o razredu 0 in standardu ISO 8573-1

Najnižji skupni stroški lastništva

Zmanjšajte svoje proizvodne stroške in povečajte dobiček. Z našo široko paleto tehnologij za komprimiranje in sušenje, omogočamo najnižje skupne stroške lastništva.

Certifikat ISO 22000

Certifikat sistemov vodenja varnosti živil po standardu ISO 22000. Za proizvodne zmogljivosti v industriji hrane in pijač

Več o ISO 22000

Standard za kompresorje za živilsko industrijo

Ne glede na to, ali gre za sortiranje in odstranjevanje, mešanje in prezračevanje snovi ali napihovanje in polnjenje izdelkov - stisnjen zrak za uporabo v industriji hrane in pijač mora biti popolnoma čist in brez onesnaženja. Samo kompresorji brez olja lahko zagotavljajo popolno čistost zraka in odpravljajo kakršno koli nevarnost onesnaženja iz zraka.

100% čist, 100% varen

Atlas Copco je postavil standard za stisnjen zrak brez onesnaženja v industriji hrane in pijač. Zaupate lahko široki paleti brez-oljnih produktov, ker veste, da sodelujete s prvim proizvajalcem kompresorjev, ki je pridobil certifikat TÜV Rheinland za čist zrak po standardu ISO 8573-1 (2010), razred 0. Za zaščito vašega težko zasluženega ugleda je stisnjen zrak, ki ga ustvarijo naši kompresorji za industrijo hrane in pijač, popolnoma brez oljnih aerosolov in hlapov.

Prvi proizvajalec kompresorjev s certifikatom ISO 22000

Ko je bil ISO 22000 predstavljen kot najpomembnejši svetovni standard kakovosti v industriji hrane in pijač, smo bili prvi proizvajalec kompresorjev, ki je to certifikat dobil s proizvodnim prostorom v Antwerpnu, Belgija: 

 •  Izdelki, izdelani v čistem in varnem okolju
 •  Večja preglednost z dokumentiranimi sistemi za varnost hrane 
 • Naši strokovnjaki nudijo podporo s certifikatom ISO 22000

Doma v industriji hrane in pijač

Vam v prid, desetletja izkušenj v industriji hrane in pajač:

 • Certificirana tehnologija
  Prvo certificiranje v skladu z ISO 22000 in ISO 8573-1 (2010) razred 0, za vse brez-oljne kompresorje
 • Nove meje zmogljivosti
  Prvi prodajalec, ki je v eno napravo integriral frekvenčni pretvornik, tehnologijo vijačnih brez-oljnih kompresorjev in tehnologijo vrtljivega bobna
 • Po vsem svetu nameščene rešitve za stisnjen zrak
  Na tisoče sistemov za stisnjen zrak po vsem svetu, v številnih največjih podjetjih industrije hrane in pijač

SP Italy recovers and reuses up to 80% of CO2

SP Italy uses CO2 to control insect pests in their production process to guarantee rice quality and safety. At the end of the process, instead of being released in the atmosphere, the CO2 is recovered up to 80%. View here the full story...

Loading...

Področja uporabe

Stisnjen zrak za uporabo v avtomatizaciji

Stisnjen zrak se uporablja v avtomatiziranih ceveh za polnjenje in pakiranje, za krmiljenje ventilov in aktuatorjev. Stisnjen zrak brez olja preprečuje zagozditev vaših komponent za avtomatizacijo in ščiti vaš končni izdelek.

Transport

Stisnjen zrak se uporablja za transport mleka v prahu ali kakava v prahu.
Z brez-oljnim zrakom se izognete onesnaženju praška z oljem in ohranjate čistost praška.

Čiščenje z zrakom

Stisnjen zrak za čiščenje steklenic, embalaže in kalupov pred polnjenjem. Olje v stisnjenem zraku kontaminira posode s hrano, spremeni okus in vonj končnega izdelka in predstavlja tudi tveganje za zdravje.

Zračni mehurčki, prezračevanje

Za povečanje vsebnosti kisika se stisnjen zrak črpa v tekočine, na primer pri gojenju rib, za oksigenacijo vode v globljih plasteh ali za oksidacijo usedlin. Stisnjeni zrak, onesnažen z oljem, ubija zaloge rib in druge žive organizme.

Fermentacija

Stisnjeni zrak oskrbuje bakterije s kisikom med fermentacijo, na primer pri proizvodnji izdelkov, kot so citronska kislina, vino, jogurt itd. Tudi najmanjši ostanki olja zmanjšujejo aktivnost bakterij, vodijo v pomanjkljiv proizvod in kontaminirajo končni izdelek.

Shranjevanje hrane

Pri ločevanju zraka se stisnjen zrak razdeli na kisik in dušik. Nato se dušik uporablja za konzerviranje hrane v pločevinkah, v večjih nahajališčih ali med ladijskim prevozom. Zrak mora biti 100% brez olja, saj dušik pride v neposreden stik s hrano. Ob stiku z oljem se membrane in adsorbenti obrabijo veliko hitreje, njihova zamenjava pa je draga.

Hlajenje in brizganje

Pečene izdelke ohladimo s stisnjenim zrakom. Ostanki olja v stisnjenem zraku pokvarijo končni izdelek, kar vodi v odpad in izgube pri proizvodnji.

Our solutions for the Food & Beverage industry

Rešitve za prehrambeno industrijo

Compressed gas solutions

Nitrogen generators

Dryers and filter