Compressed air solutions for cement plants - Atlas Copco Slovenia
Atlas Copco Slovenia - Kompresorska tehnika
Our solutions
Industrial tools & assembly solutions
Solutions
Power Technique
Solutions
Products
Power Technique
Energy Storage Systems
Kompresorska tehnika
Solutions
Products
Kompresorska tehnika
Products and solutions
Solutions
Drills
Products and solutions
Energy Storage Systems
Products and solutions
3D images of blowers in cement plant

Rešitve stisnjenega zraka za cementarne

Zagotavljamo energetsko učinkovite rešitve za vse aplikacije stisnjenega zraka v cementarnah. Naše strokovno znanje v sektorju, osredotočenost na storitve in globalna prisotnost so povzročile vrsto zanesljivih rešitev stisnjenega zraka z nizkimi skupnimi stroški lastništva v cementni industriji.

Kontaktirajte naše strokovnjake

Končne rešitve

Zahvaljujoč našim dolgoletnim strokovnim izkušnjam v sektorju smo zbrali vsa znanja o pnevmatskih procesih in postali dobavitelj celotvite ponudbe. Imamo rešitve za vse vaše potrebe, od puhal do nizkotlačnih kompresorjev

Odkrijte naše brez-oljne kompresorje

Zanesljivost vodi v učinkovitost

Naše rešitve puhal za cement so zasnovane za delo v ekstremnih pogojih, kot sta vročina in dež. To v kombinaciji z našim globalnim servisnim omrežjem zagotavlja, da povečamo čas delovanja vašega kompresorja in znižamo skupne stroške lastništva.

Odkrijte naša brez-oljna puhala

Zmanjšana porabe energije

Zagotavljamo zanesljive rešitve za vaše potrebe po stisnjenem zraku, ki vam nudijo številne tehnologije stiskanja zraka za cementno industrijo. Ujemanje vašega tehnološkega procesa s pravo tehnologijo stiskanja zraka vam lahko prihrani do 35% pri porabi energije. Znižanje vašega TCO še dlje.

Stisnjeni zrak je sestavni del cementne industrije

Uporablja se kot vir energije za premikanje materialov v postopku izdelave cementa in za orodja za napajanje, ki lahko prenesejo krute pogoje procesa in še več. Nudimo vam popolno paleto puhal in kompresorjev, ki ustrezajo vsem aplikacijam, poskrbite, da imate optimalno rešitev tako za vaš proizvodni proces kot tudi za poslovanje.

Povečajte učinkovitost, zmanjšajte napor

Za dodatno izboljšanje učinkovitosti vašega procesa izdelave cementa ponujamo več načinov za spremljanje in nadzor vaših enot, zmanjšanje porabe energije, spremljanje pogojev delovanja in zagotavljanje informacij o stanju vzdrževanja. To v kombinaciji z našim globalnim servisnim omrežjem zmanjšuje čase ustavitev, ko je potrebno vzdrževanje.

Zrak brez olja ne onesnažuje

Naši brez-oljni zračni kompresorji poskrbijo, da se vaš proizvodni proces ne bo upočasnil. Zrak, onesnažen s peskom, vodo, oljem ali trdnim snovmi, lahko povzroči okvare pnevmatskega orodja in strojev ali pa naredi vaše delovanje ventilov in jeklenk počasno in neskladno. Poleg tega lahko povzroči korozijo, blokade, poveča stroške vzdrževanja in s tem poveča stroške lastništva.

 

Aplikacije v cementarnah

Pnevmatski transport

Od razredčenih do gostih materialov nudimo tehnologije, ki izpolnjujejo zahteve po pritisku in pretoku vseh vaših pnevmatskih procesov.

Raztovarjanje , praznjenje cistern in vagonov

Če se odločite za stacionarno puhalo namesto montiranega kompresorja za razkladanje pepela v silose, lahko skrajšate čas raztovarja za 25% ter povečate učinek vašega puhala za tovornjake.

Fluidizacija silosa

Pri rahljanju, mešanju in odvajanju razsutega materiala se v silos vpihuje zrak, da se material postavi v stanje, podobno tekočini. Za zaščito kakovosti prezračevanja silosa v cementu je potreben zrak brez olja razreda 0.

Zrak za izgorevanje

Pri ogrevanju surovin se uporablja zrak (kiln), zato mora biti oskrba z zrakom konstantna, da se prepreči izguba toplote.

Hladilni zrak

Zrak pri postopku hlajenja, je ključnega pomena, saj je neposredno povezan z debelino klinker »postelje«. Naši izdelki so na voljo z Variable Speed Drive – Frekvenčno regulacijo, ki vam pomaga prilagoditi pretok zraka in zmanjšati stroške z zmanjšanjem porabe energije v procesu.

Airlift

Stisnjeni zrak se uporablja za navpične transportne sisteme, kot je zračno »dvigalo« ali črpalka za transport materialov do višine več kot 100 metrov / 330 metrov. Sistem VSD vam pomaga prihraniti stroške energije.

Calcia - Francija

Pneumatic Conveying, Calcia - Atlas Copco

Loading...
Holcim - Belgija

Pneumatic Conveying, Holcim - Atlas Copco

Loading...
Odkrijte, kako naše strokovno znanje v pnevmatskem transportu pomaga povečati produktivnost v cementni industriji
Odkrijte, kako naše strokovno znanje v pnevmatskem transportu pomaga povečati produktivnost v cementni industriji
 

Uspešne zgodbe

Naši izdelki