Zavřít

Platforma Tensor IxB od společnosti Atlas Copco – nové řešení pro chytré továrny

Stockholm, Švédsko, 14. dubna 2021: Atlas Copco pokračuje ve vývoji konceptu chytré propojené montáže. Dnes představuje novou platformu Tensor IxB.

Jedná se o ruční bateriové nástroje s integrovanou řídicí jednotkou pro chytrou výrobu, a vůbec první generaci nástrojů Atlas Copco tohoto typu. Novinka je navržena tak, aby reflektovala a splňovala požadavky zákazníků nyní a v budoucnosti. S platformou Tensor IxB získají zákazníci novou řadu nástrojů, které jsou lehčí, rychlejší a menší, ale zachovávají si stejně silný výkon jako nástroje kabelové.   


Společnost Atlas Copco poprvé představila ideu „Chytré propojené montáže“ v roce 2017 jako svůj krok k průmyslu 4.0 a myšlence chytrých továren budoucnosti. Koncept, jak inteligentní nástroje a další řešení společnosti Atlas Copco neustále shromažďují data a vytvářejí tak potenciál pro optimalizaci procesů našich zákazníků. Tento koncept přilákal velkou pozornost profesionálů z oboru i médií. Platforma Tensor IxB jde ve stopách této digitální transformace tím, že umožňuje řídit nástroje přímo v nich samotných. To kompletně mění tradiční pojetí a odstraňuje potřebu externí řídicí jednotky. Zvyšuje se tím inteligence výroby a roste flexibilita montáže.

S platformou Tensor IxB společnost Atlas Copco posouvá proces efektivity montáže na další úroveň, a to zvýšením produktivity, snížením potřeby hardwaru i dalšího vybavení, a snížením spotřeby energie. Operátor výroby má plnou kontrolu nad procesem montáže na příslušené stanici, velmi jednoduše se mohou připojit další stanice nebo optimalizovat ty stávající.

„Nové nároky spotřebitelů, regulace a technologické požadavky ovlivňují to, jak bude výroba v budoucnosti nastavena a řízena. “ uvádí Tim Mann, globální produktový manažer v automobilovém průmyslu. „S platformou Tensor IxB se funkčnost fyzického ovladače přesouvá do samotného nástroje a je integrován přímo do výrobního systému. Nástroj může fungovat s různými utahovacími programy, nástavci a pozičními systémy. Virtuální kopie nastavení integrovaného ovladače a zálohování dat je uložena na kartě, kterou lze přesouvat z jednoho nástroje na druhý. To nabízí velkou svobodu a snižuje riziko lidských chyb. A skutečně to zjednodušuje rebalancování a další změny na montážních linkách. “

Platforma Tensor IxB nabízí dvě varianty nástrojů a mnoho dalších doplňků. Nástroje poskytují výbornou ergonomii pro operátory, díky svému kompaktnímu a štíhlému designu, a přispívají tak k vysoké kvalitě finálního produktu.

Platforma Tensor IxB je součástí konceptu Chytrých továren budoucnosti, a je velkým příspěvkem k tomu, jak může využití dat vytvářet vysoké hodnoty pro zákazníky. Již se úspěšně používá v několika odvětvích zpracovatelského průmyslu.

Platforma Tensor IxB je v současné době představována na webinářích pořádaných po celém světě. Pro krátký úvod si prohlédněte informace k platformě Tensor IxB na Youtube.

Montážní systémy pro fixní aplikace Automobilový průmysl Průmyslové nářadí a řešení 2021 Aerospace Tiskové zprávy Průmyslová montáž Produkty Elektrické montážní nástroje Označení článků